Charitativní večeře s Magdalenou Vašáryovou

05.12.2012 22:01

Na letošní, již tradiční, charitativní večeři přijala naše pozvání paní Magdalena Vašáryová. Večeře se uskutečnila v příjemných prostorách Penzionu Maděřič v Moravském Žižkově v pondělí 3. prosince 2012. Jelikož se jednalo o večeři benefiční, jejíž výtěžek půjde ve prospěch Jihomoravské komunitní nadace, zúčastnění zaplatili příspěvek v minimální výši 2000,- Kč. Veškeré obdržené finanční prostředky půjdou ve prospěch charitativních projektů naší nadace. Velmi děkujeme za příjemně strávený večer a těšíme se na další charitativní večeře. O tom, kdo bude hostem příště, se nechte překvapit.

Paní Magdalena Vašáryová, žena, která je jak uznávanou herečkou, tak i významnou političkou a diplomatkou. Svoji první filmovou roli získala již ve svých patnácti letech, respekt si vysloužila rolí Markéty Lazarové (režie František Vláčil). Veřejnost ji pak miluje zejména pro roli Maryšky v Hrabalových Postřižinách. Po roce 1989 Magdalena Vašáryová přijímá i role politické, kdy se stala naší první velvyslankyní v Rakousku. Dnes je poslankyní Národní rady Slovenského parlamentu. V roce 2007 založila a je předsedkyní správní rady nadace VIA CULTURA.

 

Benefiční večeře jsou zejména ve Spojených státech amerických velmi oblíbené, protože se při nich setkávají představitelé měst a regionů a ti svou účastí na benefiční večeři demonstrují svou podporu dobročinnosti obecně, tak i konkrétní neziskové organizaci, v jejíž prospěch výtěžek z benefiční večeře jde. Neméně důležitý je i rozměr lidský a společenský, tedy příležitost potkat se zajímavými lidmi a významnými osobnostmi, navázat kontakty osobní, obchodní a společenské.

Jihomoravská komunitní nadace zahájila tuto tradici v roce 2011, když pozvala paní Valerii Raymond, velvyslankyni Kanady. Velvyslanectví Kanady v roce 2010 podpořilo studijní cestu po kanadských komunitních nadacích a té se zúčastnila i Jihomoravská komunitní nadace. Od té doby proběhlo několik dalších setkání s paní velvyslankyně Raymond, poslední byl například společný oběd spolu se seniorkami v krojích, které s nadací spolupracovaly na vydání kalendáře s názvem Odcházející krása.

Zpět