Kam pro věci našich babiček? Do Moravské na blešák

29.08.2014 17:02

Dekorace, nádobí, svíčky, háčkované záclony, vyšívané ubrusy, paroží a spoustu dalšího si milovníci věcí s duší a vlastním příběhem si zájemci mohou přijet koupit 13. září od 10.00 do 13.00 před budovu Agromoravia na Anenské 1006 v Moravské Nové Vsi.  Akci pořádá Jihomoravská komunitní nadace a navazuje tak na úspěch květnového blešího trhu.  Příchozí se mohou těšit také na ukázku velkoformátové rychlokresby v podání pražské umělkyně Věry Vybíralové.

Lidé si mohou přijít nejen nakoupit, ale také prodat, co jim doma překáží, ale přesto je jim líto to vyhodit.  Ať už proto, že věci mohou ještě někomu posloužit a udělat radost, nebo třeba jen z citových důvodů, například věci z pozůstalostí či nevhodné dárky. Vstupné bude symbolických 10 korun.

Bleší trh začne v 10.00 a kromě unikátního nákupu čeká příchozí také program, ve kterém se představí účastnice soutěže Česko-Slovensko má talent, výtvarnice Věra Vybíralová. Ta na sebe strhne pozornost v 11.00, kdy přímo před zraky diváků nakreslí během pouhých tří minut pár v podlužáckém kroji na velkoformátové plátno. Její umění si mohou diváci pamatovat například z tohoto videa: https://www.youtube.com/watch?v=50Qpxc-ff9o.

Koho unaví přehrabování se a smlouvání o cenách, ten se může posilnit nápojem či vařenou kukuřicí.

Nákupem však den nekončí. Právě v sobotu 13. září se totiž v Moravské Nové Vsi koná také tradiční vinobraní, takže hned po skončení blešího trhu si mohou návštěvníci od 14.00 dosyta užít burčáku ve sklepních uličkách.

Zpět