Osmý ročník Dobročinné aukce Vynesl 2 100 200Kč

28.11.2014 14:44

Osmý ročník Dobročinné aukce

vynesl 2 100 200Kč
 

Za osm let čeští filantropové na aukcích Nadace VIA a Jihomoravské komunitní nadace vydražili vína, umělecká díla a nevšední zážitky za cca 7 300 000 Kč            

Letos to bylo rekordních 2 100 200,- Kč, které byly získány na dobročinné. Dobročinná aukce vín, umění a nevšedních zážitků Nadace VIA a Jihomoravské komunitní nadace, se konala 26. listopadu v pražském hotelu Marriott.

Mezi nejúspěšnější dražené položky patřila putovní Soška Dárce pro dárce večera od Františka Skály - která byla prodána za 380 000 Kč. Barevná kresba od Krištofa Kintery nebo unikátní náhrdelník s diamanty od Eriky Lori, Klenoty Diamond Club. 

Výtěžek aukce bude použit napodporu rozvoje českých měst a obcí, rozvoj neziskových organizací a jejich leaderů a na obnovu české filantropie. I letos půjdou získané finanční prostředky na programy Nadace VIA a Jihomoravské komunitní nadace a pomůžou dlouhodobě financovat komunitní projekty. 

Dobročinná aukce Nadace VIA je v České republice poměrně unikátní forma dárcovství. Již osmým rokem na jedné straně do aukce naši příznivci darují předměty a zážitky, na druhé straně jejich nákupem přítomní filantropové podporují dobrou věc. Výtěžek letošní aukce použijeme na podporu rozvoje českých měst a obcí, rozvoj neziskových organizací a jejich leaderů a na obnovu české filantropie.

I letos tvořila velkou část položek vybraná moravská vína, včetně Chardonnay 2005 du Monde od Josefa Valihracha, které bylo vyhlášeno absolutně nejlepším Chardonnay na prestižní mezinárodní soutěži Chardonnay du Monde 2014 ve Francii. V kolekci s Neuburským z roku 1974 bylo vydraženo za 25 000,- Kč.

Důležitou součástí každé aukce jsou také zážitky. Tento rok to byla třeba čtyřhra s bývalými tenisovými reprezentanty Karlem Nováčkem a Tomášem Šmídem, prohlídka pražské architektury s Evou Jiřičnou. Letos byl nejžádanějším z nich kurz salsy s mistry světa Inou Daučikovou a Janem Dvořákem, který byl vydražen za 120 000,- Kč. 

 

VŠEM DÁRCŮM I FILANTROPŮM MNOHOKRÁT DĚKUJEME.

Zpět