Je současná krize krizí finanční nebo především krizí našich etických hodnot?

27.04.2010 12:44

Krize má kořeny v etice

 

Kulatý stůl na téma Je současná krize krizí finanční nebo především krizí našich etických hodnot? uspořádala Jihomoravská komunitní nadace. Odpoledne by se s trochou nadsázky dalo nazvat i uvažováním o jedné nebo druhé hranici jevu. Neuvažovalo se však ve významu od mínusu do plusu či obráceně, nýbrž diskuse se vedla z jedné strany na druhou v rovině dobra.
O jednom úhlu pohledu na etické hodnoty diskutovala děkanka podnikatelské fakulty RNDr. Anna Putnová, o druhém pak úspěšný paralympionik sledgehokejista Tomáš Kvoch československý reprezentant ve Vancouveru.


RNDr. Putnová představila svou úspěšnou knihu Etické podnikání ve firmě a přítomné seznámila s faktem, že i v České republice se strategické plánování žádné firmy nelze obejít bez etických norem a společensky zodpovědného chování. Díky tomu, že pro velké firmy je etické chování zpravidla nutnou samozřejmostí, daří se uskutečňovat velké sny z oblasti neziskového sektoru. Jedním z nich je i účast českého paralympijského týmu na letošních zimních hrách ve Vancouveru, který se zúčastnil další přítomný pátečního odpoledne sledgehokejista Tomáš Kvoch. Náš tým ve Vancouveru zaznamenal obrovský úspěch, když se teprve po desetileté historie umístil na 5. místě ve světě.

Diskuse byla mimořádně úspěšná vzhledem k tomu, že přítomní diskutující dokázali na téma etika a krize živě diskutovat více než tři hodiny a dohodli se, že s podobnými aktivitami budou pokračovat.

Zpět